Izradu internetske stranice projekta “Biomass2Biogas” sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Provedene aktivnosti u četvrtom izvještajnom razdoblju

U okviru četvrtog izvještajnog razdoblja, 29. rujna 2021. godine je provedena žetva kulture Arundo donax L. u drugom navratu, i to u fazi vegetacije za koju se smatra da je optimalna za proces anaerobne digestije.

Također, provedena su dva ispitivanja od prvog seta analiza, određen je bioplinski/biometanski potencijal te biorazgradivost i sastav bioplina energetske kulture Arundo donax L. i mješavine energetske kulture Arundo donax L. s kukuruznom silažom u omjeru 2:1.

Tijekom cijelog izvještajnog razdoblja provodila se anaerobna digestija u reaktorima za fermentaciju, odnosno utvrđivanje bioplinskog/biometanskog potencijala te biorazgradivosti energetskih kultura (i) Arundo donax L., (ii) Sida hermaphrodita, (iii) Panicum virgatum, (iv) kukuruzne silaže, kao i mješavina (v) energetske kulture Arundo donax L. s kukuruznom silažom u omjeru 2:1 te (vi) energetske kulture Arundo donax L. s kukuruznom silažom u omjeru 1:2.

Održani interni sastanci vezani za diseminaciju, na kojima su definirane teme prezentacija na EUBCE konferenciji, kao i dogovor oko tema za Simpozij agronoma 2022, koje se prijavljuju do 31. siječnja 2022. godine