Izradu internetske stranice projekta “Biomass2Biogas” sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Provedene aktivnosti u petom izvještajnom razdoblju

U okviru petog izvještajnog razdoblja, 17. i 18. ožujka 2022. god. je provedena žetva miskantusa i divljeg prosa na pokušalištu Šašinovec, dok je 21. i 22. ožujka 2022. god. provedena žetva miskantusa na pokušalištu Centar za travnjaštvo AFZ na Sljemenu. Sida hermaphrodita je požeta na pokušalištu AFZ Maksimir i to 7. ožujka 2022. godine.

Također, provedena je analiza kemijskih i fizikalno-kemijskih svojstava uzorka Arundo donax L., požetog u rujnu 2021. god. Osim toga, provedena je zatvorena mikrovalna digestija uzoraka i analiza na atomskom apsorpcijskom spektrometru (AAS), odnosno analiza mikro- i makroelemenata istog uzorka. Nadalje,  ponovljene su analize bioplinskog/biometanskog potencijala te biorazgradivosti i sastava bioplina energetske kulture Arundo donax L. i mješavine energetske kulture Arundo donax L. s kukuruznom silažom u omjeru 2:1.

Tijekom izvještajnog razdoblja provedena je analiza kemijskih i fizikalno-kemijskih svojstava A. donax L. požetog u rujnu 2021. god. te su provedene analize bioplinskog/biometanskog potencijala, biorazgradivosti i sastava bioplina energetske kulture Arundo donax L. i mješavine energetske kulture Arundo donax L. s kukuruznom silažom u omjeru 2:1.