Izradu internetske stranice projekta “Biomass2Biogas” sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Provedene aktivnosti u sedmom izvještajnom razdoblju

U sedmom izvještajnom razdoblju provedeni su posjeti pokušalištima u Šašinovcu (21.-23.9.),  i Centru za travnjaštvo (2.9., 13.-14.9.) na Sljemenu tijekom rujna, zbog praćenja stupnja vegetacije istraživanih kultura. Budući da se promatra period vegetacije koji će biti optimalan za daljnja istraživanja anaerobne digestije. U ovoj godini će u okviru Aktivnosti 3 biti istraživana kultura miskantus, koja će biti požeta u trenutku kada će biljka imati optimalni stadij vegetacije. U sedmom izvještajnom razdoblju nastavljene su analize bioplinskog i biometanskog potencijala te biorazgradivosti i sastava bioplina energetske kulture A. donax, kukuruzne silaže i mješavine energetske kulture A. donax s kukuruznom silažom u omjeru 1:2 pri čemu se tijekom kontinuiranog procesa prati FOS/TAC za sve sirovine.

Također, aktivno sudjelovanje s usmenim izlaganjima istraživanja autorice Jurišić, V. naslova „Sustainable biogas production from Arundo donax L.“ te autorice Matin, A. naslova „Biogas production from Arundo donax L. depending on harvest time” na konferenciji 19th International Conference on Biofuels and Bioenergy u razdoblju od 25.-26. srpnja 2022. god. u Londonu, Engleska.