Izradu internetske stranice projekta “Biomass2Biogas” sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Provedene aktivnosti u osmom izvještajnom razdoblju

U osmom izvještajnom razdoblju provedena je žetva miskantusa i divljeg prosa u jesenskom roku žetvu u svrhu provođenja ispitivanja na kulturama kada je udio suhe tvari manji što bi trebalo predstavljati veći energetski, odnosno bioplinski potencijal. Požeta biomasa energetskih kultura miskantusa i divljeg prosa u fazi jesenske žetve, pripremljena za analize i skladištenje. Nastavljena je provedba kontinuiranog procesa anaerobne ko-digestije kukuruzne silaže i energetske kulture A. donax L. u kontinuiranom procesu anaerobne ko-digestije silaže i A. donax L. (2/3 kukuruzne silaže i 1/3 A. donax L.) te provedba kontinuiranog procesa anaerobne digestije A. donax L. (100 %). Podaci FOS/TAC (indikatori za proces anaerobne digestije) za oba procesa.

Održani su interni sastancima na kojima se raspravljalo o dodatnim diseminacijskim aktivnostima te pisanju znanstvenog rada koji je u pripremi.